Kinderhypnose

images-2Tieners en kinderen (tot 21 jaar)

Kinderen van 7 tot 12 kunnen bij mij terecht voor traumaverwerking en angsten. Voor andere klachten is het verstandig eerst contact op te nemen.

Tieners vanaf 12 jaar oud kunnen terecht voor onderstaande hulpvragen. Kinderen en tieners reageren vaak verbazingwekkend goed en snel op hypnose.

In de eerste plaats omdat ze een kleine geschiedenis hebben maar in de tweede plaats omdat ze het grote vermogen hebben om te visualiseren en vrij zijn in hun denken. Hierdoor hebben ze minder last van belemmerende overtuigingen en kunnen snel de veranderingen maken die ze nodig hebben.

Ik heb 15 jaar ervaring in het werken met pubers en ik heb er veel plezier in. Ik zorg voor een ongedwongen sfeer zodat jongeren zich op hun gemak voelen.

Problemen waar ik tieners voor behandel zijn:

  • Slaapproblemen
  • Faalangst
  • Traumaverwerking
  • ADHD/ADD
  • Concentratieproblemen
  • Schoolmotivatie
  • Angsten (spinnen, straatangst, sociale angsten etc.)
  • Nagelbijten
  • Emotionele problemen (omgaan en verwerking van scheiding, verlies en rouw etc)

Therapievormen

Kinderen en jongeren gaan meestal snel en diep in hypnose en kan dan ook krachtig bij ze werken.

Bij heftige emoties en trauma gebruik ik IEMT  en EMDR.

NLP (neuro linguïstisch programmeren) loopt altijd als rode draad door de sessies heen.

Rol van de ouders

Samenwerking met ouders is belangrijk . Het is erg belangrijk dat ouders op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en achter de therapie staan en het vertrouwen hierin uitstralen naar hun kind.

Regelmatig overleg is dan ook belangrijk. Dit kan ook betekenen dat dit soms confronterend kan zijn ten behoeve van het welzijn van het kind. Ik stel een eerlijke en transparante manier van werken op prijs. Alleen dan kan ik samen met de ouders het beste bieden voor het kind.

De ouder is in principe niet aanwezig tijdens de therapie. Dit is omdat het de jongere hierdoor afgeleid kan worden of erg zijn of haar best wil gaan doen en daardoor minder zichzelf kan zijn. Daarnaast kan het de jongere het gevoel krijgen niet vrijuit te kunnen praten.

Wel blijft de ouder meestal even in het begin aanwezig om uitleg te geven. Wanneer een jongere of kind angstig is en niet wil dat de ouder weg gaat, kan hij/zij bij de sessie blijven maar zullen we wel ernaar toe werken dat de volgende sessie zonder ouder kan plaatsvinden.

Ik overleg altijd met het de jongere wat er terug gekoppeld wordt naar de ouders.

Het tarief voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is € 70,- per sessie van 45 tot 60 minuten.