Emotie-eten

Overgewicht door emotie-eten of gewoonte-eten

Bij overgewicht maak ik onderscheid tussen het hebben van overgewicht door teveel eten en overgewicht door emotie-eten. Wanneer er een sterke overlap is van beide oorzaken, combineer ik beide programma’s met elkaar.

Overgewicht door gewoonte-eten. 

Hierbij is het belangrijkste probleem dat het moeilijk wordt gevonden om te stoppen met eten en teveel en te vaak opschept. Eten niet kunnen laten staan wanneer het in het zicht is. De rem is als het ware weg.

Vaak zijn verkeerde gewoontes aangeleerd.

Wanneer de oorzaak van het overgewicht teveel eten is, maak ik gebruik van het Virtuele Maagband Programma. Dit programma bestaat uit 5 tot 7 sessies. Klik  hier voor meer informatie over het Virtuele Maagband Programma.

Emotie-eten

Wanneer je overwegend een emotie-eter bent, heb ik een aangepast programma dat ik combineer met de plaatsing van de virtuele maagband, waarbij de virtuele maagband vooral bedoeld is als een duw in de rug om gewicht te verliezen.

Het programma van Mindreset dat gericht is op emotie-eten leert je jouw triggers te herkennen en hier op een andere manier mee om te gaan en door op een andere manier met je emoties om te gaan.

Je gaat leren hoe je vrij kan zijn van dwang, drang en de mentale obsessies rond eten.

Het is een methode die bedoeld is om de controle terug te krijgen over eten.  Je leert dit  door de onderliggende reden van je overgewicht aan te pakken. Het overgewicht is namelijk een symptoom van een onderliggende reden, namelijk het verdoven of wegstoppen van een emotie.

Het programma laat je de relatie die je met eten hebt veranderen zodat je zonder moeite eten kan laten staan en jij je lichaam kan geven wat het werkelijk nodig heeft. Waardoor je rust in je hoofd krijgt en rust in je lijf. Zonder diëten en zonder strenge restricties. Restricties en diëten lokken namelijk een innerlijke strijd uit tussen je bewuste en je onbewuste brein dat overeten uitlokt.

De meeste van  mijn cliënten zijn zeer gemotiveerd en ik verwacht dan ook een hoge inzet van mijn cliënten. De motivatie om een gezond gewicht en een gezond eetpatroon te willen bereiken moet groot zijn. Naast de behandelmethodes die ik in de praktijk aanbiedt, leer je ook technieken die je tussen de behandelmomenten thuis kunt toepassen.

Naast de individuele sessies, organiseer ik regelmatig de training: Stop-emotie eten met de virtuele maagband. Dit is een training in groepsverband die bestaat uit 7 avonden en 1 individuele kennismaking in de praktijk. Voor meer info, klik hier: Training 

5 sessies zijn bij emotie-eten niet altijd genoeg. Daarom organiseer ik maandelijks focus-avonden in groepsverband, zodat je de focus vast kunt blijven houden en door kunt werken aan dit proces. Deze avonden zijn alleen bedoeld voor mensen die dit programma individueel of in groepsverband in de training hebben gevolgd.

De moeite die je hiervoor gaat doen gaat je absoluut profijt geven waar je de rest van je leven baat bij gaat houden.

Ben je er klaar voor om de knop definitief om te zetten en de controle te pakken?

Maak dan nu een afspraak door te bellen naar: 05-24378442 of mail naar: info@mind-reset.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.